Programul 50/20

Informații pentru cei care găzduiesc cetățeni ucraineni

Persoanele fizice care găzduiesc cetățeni străini sau apatrizi aflați în situații deosebite, proveniți din zona conflictului armat din Ucraina, beneficiază de decontarea cheltuielilor astfel:

  • cazare – 50 de lei de persoană pe zi;
  • hrană – 20 de lei de persoană pe zi.


Persoanele fizice care doresc să primească acest ajutor vor depune la Direcția de Asistență Socială un dosar cu datele celor cazați în primele 3 zile lucrătoare ale lunii, pentru luna precedentă.

Documentele pe care trebuie să le depui:

Copie după actul de identitate al proprietarului

Copie dupa documentele care atestă dreptul de folosință a locuinței

Extras de cont (dacă se optează pentru virament bancar)

Documentele se depun de o singură persoană pentru aceeași locuință. 

La Iași, documentele pot fi depuse doar fizic la Direcția de Asistență Socială. Programul pentru fiecare zi lucrătoare este 08:00 – 16:00 pm.

Adresa Direcției de Asistență Socială este str. Mitropolit Varlaam 54, Iași 700259.

Pentru mai multe informații despre proces, te rugăm să suni la +40 232 206 344 sau +40 770 882 719 (numai în limba română) sau să vizitezi site-ul Direcției de Asistență Socială Iași.

Orice modificare privitoare la persoanele refugiate pe care le găzduiești trebuie comunicată cât mai repede. Se vor notifica situaţiile în care persoanele refugiate nu se mai află la adresa indicată, perioadele/numărul de zile în care persoanele refugiate sunt plecate/lipsesc de la adresă, inclusiv situaţiile în care sunt găzduite persoane noi. Notificarea trebuie făcută în cel mai scurt timp (recomandat este în ziua în care sunt luate în spațiu persoanele refugiate, în ziua în care se produce modificarea). Aceste modificări pot fi comunicate prin e-mail, pe adresa alocatii@dac-iasi.ro sau prin telefon, +40 770 882 719.

Dacă trimiți modificarea prin e-mail, asigură-te că ai adăugat:

  • adresa de găzduire
  • numărul de persoane găzduite și data de începere a găzduirii
  • numărul tău de telefon și al uneia dintre persoanele refugiate, la care se poate anunța efectuarea verificării
  • copia după pașaportul refugiatului, cu viza de intrare în România

 

Dacă nu găsești ajutorul de care ai nevoie sau ai feedback pentru noi, te rugăm să ne contactați folosind iconițele de mai jos.

Sunați-ne

Contactați-ne pe Whats App